Grimm Bargains, Tome 1 : One Cursed Rose

Description ajoutée par Bombgirl 2024-07-03T11:30:42+02:00

Information is power, and those who control it live like gods.

In my world, billionaires play deadly games of insult and influence where magic is the dirtiest weapon of all. Here, even a powerful princess can be swallowed by the darkest of shadows . . .

My name is Alana Beaumont, and due to a recent tragedy, I’m the sole heir to Aquarius Social, a family business being systematically dismantled by an unseen enemy. My father’s solution is to give me in marriage and create a coalition with a competing family, so I’m torn between my thirst for revenge and my duty. Now I just have a week to finish my hunt before the wedding.

There’s nothing like an assassination attempt to cut short the best of plans—even worse is my unwanted rescue by Thorn Beathach, the Beast whose social media empire is driving Aquarius under. The richest, most ruthless of them all, he protects his realm with an iron rule: no one sees his face. When he shows himself to me, I know he’ll never let me go.

Adam may think he can lock me in his castle forever, but I’m not the docile Beauty he expects. If the Beast wants to tie me up, I’m going to take pleasure from every minute of it . . .and we’ll just see who ends up shackled.

J'ai beaucoup aimé la première partie du livre où l'on découvre un monde original et où l'histoire est captivante et bien rythmée, avec de l'action, du suspense, de la sensualité, etc. La deuxième partie de l'histoire est allée un peu trop vite à mon goût, où l'on est passé d'un coup à des scènes érotiques sans intérêt, à des scènes de violence qui ne menaient à rien, puis à un dénouement évident à la fin. C'était une bonne lecture pour le week-end, mais je ne relirai pas cet ouvrage.

L'intrigue semblait originale et intéressante : plusieurs familles contrôlent les réseaux sociaux grâce à leur magie, liée à des cristaux (aigue marine pour l'héroïne Alana par exemple). Ils gagnent du pouvoir chaque fois que quelqu'un clique, ce qui pousse à publier des contenus alléchants. Alana a donc l'image d'une riche jeune fille un peu écervelée.

Une autre famille est contrôlée par Thorn, le héros (?). Il enlève Alana et c'est là que je n'aime plus du tout le livre. Elle tombe amoureuse de l'homme qui l'a kidnappée, on a une relation SM, il la manipule pour obtenir des cristaux en rançon de son père... Bref un personnage pas du tout attirant pour moi.